Şərqşünaslar razılığa gəldi

08/05/2015

Gürcüstan Milli Elmlər Akademiyasının Şərqşünaslıq İnstitutunun direktoru Apollon Silaqadze və həmin institutun elmi katibi Nino Ecibadze Bakı Dövlət Universitetinin şərqşünaslıq fakültəsində olublar. Fakültənin dekanı, dosent Elxan Əzizov fakültənin tarixi, əməkdaşlıq etdiyi universitetlər və ikitərəfli müqavilələr barədə məlumat verib. Öz növbəsində Apollon Silaqadze rəhbərlik etdiyi institut haqqında danışıb. Qarşılıqlı maraq doğuran görüşün sonunda Sonra Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsi və Gürcüstan Milli Elmlər Akademiyasının Şərqşünaslıq İnstitutu arasında əməkdaşlıq haqqında memorandum imzalanıb. Memorandumda tətqiqatçıların və tələbələri mübadiləsi, birgə layihələrin hazırlanması, elmi simpozium və konfransların təşkili öz əksini tapıb.

Onu da qeyd edək ki, adıçəkilən institut ilə əməkdaşlıq memorandumunun imzalanması barədə razılıq bir neçə gün əvvəl rektor, akademik Abel Məhərrəmovla görüşdə əldə edilmişdi.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 08 may 2015-ci il.

BDU-da “Qaregin Njde – faşizmin və terrorizmin qəhrəmanlaşdırılması” mövzusunda tədbir keçirilib

21/10/2019

Sumqayıt Dövlət Universitetində BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirilib