İsveçrəli alim Tarix fakültəsində mühazirə oxuyub

07/12/2017

İsveçrənin slavyanşünas alimi Lorenzo Amberq Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Vağzalda qiyabi görüş: Lenin və Soljenitsın Sürixdə. Onların Sürixdə fəaliyyəti və Rusiya ilə bağlı planları, İsveçrənin Rus inqilabçılarının fəaliyyətində rolu” mövzusunda mühazirə oxuyub. Mühazirə zamanı L.Amberq Lenin və Soljenitsının qiyabi görüşündən, emiqrasiya zamanı onların fəaliyyətindən, Rusiya ilə bağlı planları, habelə XX əsrin əvvəllərində rus inqilabçılarının fəaliyyətində İsveçrənin rolundan bəhs edib.

Fakültənin tələbə-müəllim heyətinin maraqla qarşıladığı mühazirənin sonunda doktor Amberq mövzu ilə bağlı onları maraqlandıran suallara cavab verib.

Qeyd edək ki, Lorenzo Amberq 1953-cü ildə Bern şəhərində anadan olub. 1972-ci ildə Jeneva Universitetinə (slavistika və germanistika) qəbul olub və 1978-ci ildə həmin universiteti bitirib. Uzun müddət İsveçrənin Belqrad (1997-2000), Nyu-Dehli (2000-2004), Moskva (2004-2006) diplomatik nümayəndəliklərində çalışıb, Gürcüstan (2006-2010) və Yunanıstanda (2010-2015) səfir olub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 06 dekabr 2017-ci il.

SABAH qruplarının BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr etdiyi Bilik yarışmasının mükafatlandırma mərasimi keçirilib

BDU-da Təhsil Nazirliyinin SABAH qrupları layihəsi çərçivəsində universitetin 100 illik yubileyinə həsr olunan Bilik yarışmasının mükafatlandırılma və bağlanış mərasimi keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində Himayəçilər Şurası yaradılıb

Təhsil naziri Ceyhun Bayramov Bakı Dövlət Universitetinin Himayəçilər Şurasının tərkibini təsdiq edib