Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

İtaliyalı professor BDU-da mühazirə oxuyub

05/04/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsində İtaliyanın Pavia Universitetinin professoru, İNFN-nın üzvü (Italian Institute for Nuclear Physics) Lorenzo Makkonen ilə görüş olub. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov qonağı fakültədə görməkdən məmnunluğunu ifadə edib, Kvant nəzəriyyəsi sahəsində beynəlxalq aləmdə tanınmış mütəxəssis olan Lorenzo Makkonen barədə məlumat verib, onun ölkəmizə bir həftəlik səfəri çərçivəsində Fizika fakültəsinin tələbə, magistrant və doktorantlarına “Kvant mexanikası”, “Seçilməzlik prinsipi”, “Kvant nəzəriyyəsi”, “Bell nəzəriyyəsi”, “Postulatlar” mövzularında mühazirələr oxumasını yüksək dəyərləndirib. M.Ramazanov professorun dəyərli kitabların və müxtəlif bazalarda indekslənən jurnallarda (Web of Science, Scopus, Google Scholar və s.) çap olunmuş elmi məqalələrin müəllifi olduğunu xüsusi vurğulayıb.

Görüşdə universitetlərarası əlaqələrin əhəmiyyəti, o cümlədən birgə layihələrin davam etdirilməsi istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb.

Sonra professor L.Makkonen BDU-nun Nanoaraşdırmalar mərkəzində olub, həyata keçirdiyi layihələr barədə məlumat verib, “Kvant texnologiyası və onun müasir aspektləri” mövzusunda mühazirə oxuyub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 5 aprel 2018-ci il.

Təhsil Nazirliyinin İnsan Resursları Mərkəzi müəllimlərin işə qəbulu ilə bağlı seminar keçirib

14/12/2018

BDU Tədris Metodiki Şurası beş illik hesabat təqdim edib