Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Tarix fakültəsinin dosenti Türkiyədə ixtisasartırma kursu keçib

06/06/2018

Tarix fakültəsinin Türk xalqları tarixi kafedrasının dosenti Sevinc Ruintən Türkiyənin Uludağ Universitetinin Beynəlxalq münasibətlər fakültəsinin Siyasi tarix kafedrasında ixtisasartırma kursu keçib. İxtisasartırma kursu müddətində S.Ruintən Siyasi tarix kafedrasının müdiri, professor Barış Özdal, dosent Kader Özlem, Murat Jane ilə birlikdə bakalavr və magistratura təhsili pilləsinə aid dərslərdə iştirak edib. O, bakalavr pilləsində “Osmanlı diplomatiya tarixi”, “Diplomatiya tarixi-2”, “Soyuq müharibə sonrası türk cümhuriyyətləri”, magistratura pilləsində isə “20-ci yüzil dünya tarixi” möv­zularında mühazirələr oxuyub, magistrantların “1985-1991: Soyuq müharibənin sonu” mövzusu­nda keçirilən müzakirələrinə qatılıb.

Bundan əlavə, S.Ruintən Beynəlxalq münasibətlər kafedrasında professor Muzaffer Ercan Yılmazın ma­gistratura təhsili pilləsində “Beynəlxalq münaqişələrin həlli”, doktoranturada “Beynəlxalq iqtisadi siyasət” dərslərində “Geosiyasi və geo­iqtisadi baxımdan Qafqaz-Mərkəzi Asiya regionu” mövzularında mühazirə oxuyub. O, Beynəlxalq münasibətlər fakültəsində “9 May Avropa günü”nə həsr olunmuş tədbirdə iştirak edib, Siyasi tarix kafedrası doktorantlarının dissertasiyalarının müzakirəsinə qatılıb. Həmçinin, BDU-da bakalavr təhsil pilləsində “Türkiyə tarixi”, magistratura təhsil pilləsində “Ölkəşünaslıq (Türkiyə üzrə)” ixtisası dərslərində istifadə üçün faydalı olacaq ədəbiyyatlarla tanış olub, BDU-da magistratura təhsil pilləsində “Ölkəşünaslıq (Türkiyə üzrə)” ixtisasında tədris üçün nəzərdə tutulan “Türkiyə Cümhu­riyyətinin xarici siyasəti” fənni üzrə eyni adlı dərs vəsaiti üzərində işi başa çatdırıb.

Səfər çərçivəsində Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsi Türk xalqları tarixi kafedrası ilə Uludağ Universiteti Beynəlxalq münasibətlər fakültəsinin Siyasi tarix kafedrası arasındakı uğurlu əməkdaşlıq əlaqələri, adıçəkilən universitetin Fənn-Ədəbiyyat fakültəsinin Tarix, Arxeoloji və Türk dili və Ədəbiyyatı bölümləri ilə də münasibətlərin qurulması istiqamətində müəyyən müzakirələr aparılıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 06 iyun 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018