Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

“Təhsildə tarixilik və müasirlik” mövzusunda X Ümumrespublika elmi-praktik konfransı öz işinə başlayıb

08/05/2018

Bakı Dövlət Universitetində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 95-ci ildönümünə həsr olunmuş  Sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin Pedaqogika kafedrasının təşkilatçılığı ilə  “Təhsildə tarixilik və müasirlik” mövzusunda X Ümumrespublika  elmi-praktik konfransı öz işinə başlayıb.

Konfransın plenar iclasını giriş sözü ilə açan Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektor, professor İradə Əliyeva  ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının  95-ci ildönümünə həsr olunmuş silsilə tədbirlərin həyata keçirilməsinin Azərbaycanın sosial, iqtisadi və mədəni inkişafı yolunda yeni səhifələr yazdığını diqqətə çatdırıb. Bildirib ki, ulu öndər Heydər Əliyev elmin digər sahələri ilə yanaşı, təhsil sisteminin təkmilləşməsinə də daim diqqət və qayğı göstərib.

Sonra BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin dekanı, professor Hikmət Əlizadə, sosiologiya kafedrasının müdiri, professor İzzət Rüstəmov və Azərbaycan Respublikasının Təhsil İnstitutunun şöbə müdiri, professor Hümeyir Əhmədov pedaqogika sahəsində, müasir təhsil və cəmiyyətin inkişafında aparılan elmi-tədqiqat işlərinin nəticələri barədə məruzə ilə çıxış ediblər.

Konfrans işini bölmə iclaslarında davam etdirib, ümumilikdə 184 məruzə dinlənilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 08 may 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018