Tətbiqi Riyaziyyat Elmi-Tədqiqat İnstitutunun direktoru, akademik Fikrət Əliyev Ukraynada

27/02/2015

Ukrayna Milli Elmlər Akademiyasının Riyaziyyat İnstitutunun təsis etdiyi İmpakt Faktoru 0.24 olan "Нелинейные колебания" jurnalının redaksiya heyətinin genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda jurnalın redaksiya heyətinin dünyanın müxtəlif ölkələrindən  olan 25 üzvündən 17-si iştirak edib. BDU-nun Tətbiqi Riyaziyyat  Elmi-Tədqiqat İnstitutunun  direktoru, akademik Fikrət Əliyev redaksiya heyətinin üzvü kimi iclasda iştirak edib. Baş redaktor, akademik A.M.Samoylenko jurnalın bugünkü uğurları və gələcək perspektivləri haqqında məruzə edib. Həmçinin  Ukrayna MEA-nın Riyaziyyat İnstitutu ilə Tətbiqi Riyaziyyat  ETİ arasında elmi əməkdaşlının inkişaf yolları müzakirə edilib və  "Нелинейны Колибання" jurnalı ilə İmpakt Faktoru 0.697 olan  “Applied and Computational Mathematics” jurnalı  arasında sıx əməkdaşlıq əlaqələrinin möhkəmləndirilməsi vurgulanıb. Qeyd edilib ki, bu əməkdaşlıq əlaqələri  beyəlxalq aləmdə hər iki jurnalın reytinqinin yüksəlməsində mühüm rol oynayacaq.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 27 fevral 2015-cü il.

25/04/2024

BDU və Çinin Hefei Texnologiya Universiteti arasında əməkdaşlığın gücləndirilməsi müzakirə edilib