Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da “Konfutsi institutları günü”nə həsr edilmiş tədbir təşkil edilib

25/10/2017

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) bu ali təhsil ocağının nəzdindəki Konfutsi İnstitutu universitetin tələbə və müəllim heyəti ilə birlikdə Qlobal “Konfutsi institutları günü”nə həsr edilmiş tədbir təşkil edib.

Tədbir çərçivəsində Çin və Azərbaycan dillərində şer müsabiqəsi keçirilib.

Tədbirin açılışında BDU-nun nəzdindəki Konfutsi İnstitutunun Azərbaycan üzrə direktoru Oqtay Cəlilbəyli və Çin üzrə direktoru xanım Luo Siaocı çıxış edərək tədbirin əhəmiyyətindən söz açıblar.

Bildirilib ki, Azərbaycanda Çin dilinin tədrisinin inkişafına həsr olunan müsabiqənin təşkilinin məqsədi ölkəmizdə bu dilə marağı artırmaqdır.

Sonra müsabiqə çərçivəsində Çin dilini öyrənən, Çin milli mədəniyyətini sevən azərbaycanlılar bilik və bacarıqlarını nümayiş etdiriblər. “Vətən” mövzusuna həsr olunmuş şer müsabiqəsində 50-yə yaxın iştirakçı Çin və Azərbaycan dillərində 20 şer təqdim edib.

Müsabiqədə Konfutsi İnstitutunun tələbələri ilə yanaşı, Çin dilini öyrənən digər gənclər də iştirak ediblər.

Konfutsi İnstitutunun müəllimləri Çin milli rəqsi təqdim edib. Onların çıxışları tamaşaçılar tərəfindən böyük maraqla qarşılanıb.

Müsabiqənin sonunda ilk üç yerə layiq görülənlərə və fərqlənənlərə mükafatlar təqdim olunub.

Qeyd edək ki, BDU-nun nəzdindəki Konfutsi İnstitutu ənənəvi olaraq hər il Qlobal “Konfutsi institutları günü”nə həsr olunmuş bir sıra tədbirlər təşkil edir.

Azertag.az

Fizika fakültəsinin Tədris-Metodiki Şurasının hesabatı dinlənilib

Coğrafiya fakültəsinin Tədris-Metodiki Şurasının illik hesabatı dinlənilib

BDU-nun Coğrafiya fakültəsinin Tədris-Metodiki Şurasının (TMŞ) illik hesabatı dinlənilib
19/10/2018

Professor Çingiz İsmayılov Xəzəryanı ölkələrin universitetləri Assosiasiyasının XXI Baş Assambleyasında iştirak edib

Bakı Dövlət Universiteti rektorunun Beynəlxalq əlaqələr üzrə  müşaviri, professor Çingiz İsmayılov Xəzəryanı ölkələrin universitetləri Assosiasiyasının XXI Baş Assambleyasında iştirak edib.