Xarkov Milli Texniki Universitetinin nümayəndə heyəti BDU-da

24/04/2018

Ukraynanın Xarkov Milli Texniki Universitetinin nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub. Qonaqları salamlayan rektor, akademik Abel Məhərrəmov  universitet haqqında məlumat verib, beynəlxalq əlaqələrindən, üzvü olduğu aparıcı qurumlarla əməkdaşlığından danışıb.

Görüşdən məmnun qaldığını bildirən Xarkov Milli Texniki Universitetinin rektoru, Ukrayna Milli Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü Yevgeni Sokol rəhbərlik etdiyi ali təhsil müəssisəsi hqqında məlumat verib. Məlum olub ki, 22 fakültəsi və 20 mindən çox tələbəsi olan bu təhsil müəssisəsində müxtəlif ixtisaslar üzrə mütəxəssislər hazırlanır. Universitet Almaniya, ABŞ, Fransa, Böyük Britaniya və digər ölkələrin ali məktəbləri ilə əməkdaşlıq edir.

Görüş çərçivəsində qarşılıqlı maraq doğuran məsələlər müzakirə edilib və  universitetlərarası beynəlxalq əlaqələrin inkişafı barədə Anlaşma Memorandumu imzalanıb. Memorandumda tədqiqatçı, aspirant və magistrantların mübadiləsi, birgə layihələr üzərində elmi araşdırmalar aparılması, alimlərin və müəllimlərin ixtisaslarını artırma məqsədi ilə təcrübə mübadiləsi, birgə seminar və konfransların təşkili, qarşılıqlı maraq doğuran layihə və proqramlarda birgə iştirak nəzərdə tutulur.

Sonda BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov və Xarkov Milli Texniki Universitetinin rektoru, Ukrayna Milli Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü Yevgeni Sokol universitetlərarası əməkdaşlığın elmə, təhsilə töhfə verəcəyinə əminliklərini bildiriblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 24 aprel 2018-ci il

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər