“Xocalıya ədalət!” beynəlxalq kampaniyası çərçivəsində təqdimat keçirilib

24/02/2020

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) “Xocalıya ədalət!” beynəlxalq maarifləndirmə kampaniyası çərçivəsində təqdimat keçirilib.

Tədbiri giriş sözü ilə açan universitetin Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru İradə Əliyeva 28 il əvvəl baş vermiş faciənin ermənilər tərəfindən xalqımıza qarşı aparılan düşmənçilik siyasətinin tərkib hissəsi olduğunu bildirib: “Xocalıda azərbaycanlılara qarşı törətdilən qanlı soyqırım aktı ümumən bəşərə, insanlığa qarşı ən qatı cinayətlərdən biri kimi tarixə həkk olunub. Xocalı soyqırımının beynəlxalq aləmdə tanıdılması ədalətin bərpasına xidmət etməklə yanaşı, dünyada bir daha bu kimi dəhşətlərin baş verməməsi üçün çağırış rolunu oynayır”.

“Xocalıya Ədalət!” kampaniyasının nümayəndəsi Cəbrayıl Fərzəliyev Xocalı soyqırımına beynəlxalq səviyyədə siyasi-hüquqi qiymət verilməsi istiqamətində həyata keçirilən fəaliyyət, soyqırım haqqında hazırlanan müxtəlif təbliğat və maarifləndirmə vasitələri barədə təqdimatla çıxış edib. Kampaniya çərçivəsində aparılan işlərin müsbət nəticələrini də qeyd edən C.Fərzəliyev Xocalı hadisələrinin rəsmi şəkildə soyqırımı kimi tanıyan, Ermənistanın Azərbaycana qarşı təcavüzünü pisləyən dövlətlərin sayının getdikcə artdığını bildirib.

Tədbirdə Xocalı soyqırımı ilə bağlı qısametrajlı film nümayiş etdirilib.

Əlavə edək ki, “Xocalıya ədalət!” beynəlxalq maarifləndirmə kampaniyası Heydər Əliyev Fondunun vitse-prezidenti Leyla xanım Əliyevanın təşəbbüsü ilə 2008-ci ildən başlayıb. Azərbaycanın hüdudlarından kənarda Xocalı həqiqətlərinin dünya ictimaiyyətinə çatdırılması istiqamətində kampaniya bir neçə layihə və tədbirlər həyata keçirib.

25/04/2024

BDU və Çinin Hefei Texnologiya Universiteti arasında əməkdaşlığın gücləndirilməsi müzakirə edilib