Yaponiyalı tədqiqatçı BDU-da olub

27/06/2013

Bu gün Yaponiyanın Torpaq və Nəqliyyat Nazirliyinin turizm komitəsinin üzvü, “Kuşiro Şimbun” jurnalının müşaviri İtaru İşi Bakı Dövlət Universitetində olub.

Rektor, akademik Abel Məhərrəmovla görüşən qonaq səfərinin məqsədi haqqında danışıb. Deyib ki, ilk səfərində universitetin şərqşünaslıq fakültəsinin yapon dili kafedrasında olub və ömürlərində bir dəfə də olsun Yaponiyada olmayan, orada təcrübə keçməyən tələblərin dil biliklərinin çox yüksək  səviyyədə olmasından məmnun qalıb. Bu səfərində isə ümumən BDU haqqında araşdırma yazısı hazırlamaq və Bakı haqqında yazdığı kitaba bu məlumatları daxil etməkdir.

Rektor Abel Məhərrəmov öz növbəsində tədqiqatçı İtaru İşinin təkliflərinin dəyərləndirib və onun maraqlandığı suallara cavab verib. Sonradan tədqiqatçı jurnalist BDU-nun elmi laboratoriyalarında və mərkəzlərində olub.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 27 iyun 2013.

BDU-nun professoru beynəlxalq vebinarda çıxış edib

16/04/2021

BDU-da “Kitabxanaşünaslığın fəlsəfi amilləri” mövzusunda elmi seminar

16/04/2021