Zəncan Universitetinin alimi BDU-nun SABAH qruplarının tələbələrinə ustad dərsi keçib

31/05/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) SABAH mərkəzinin təşkilatçılığı ilə İran İslam Respublikasının Zəncan Universitetinin dosenti Hoda Nassira SABAH qruplarının tələbələrinə “Ağıllı polimerlər: baza bilikləri və tətbiqləri” (“Smart Polymers: Principles and Applications”) mövzusunda ustad dərsi keçib.

Ustad dərsində Hoda Nassira əvvəlcə müxtəlif suallarla tələbələrin polimerlər haqqında biliklərini öyrənib. Daha sonra polimerlər, onların növləri, əsas fiziki-kimyəvi xassələri haqqında ümumi məlumat verib.

Məruzəçi polimerlərin müasir tiplərindən olan ağıllı polimerlər, dünyada onlara olan tələbat və ehtiyac meyarları, tətbiq sahələrindən geniş bəhs edib. O, çıxışında qeyd edib ki, müxtəlif xarici təsirlərə, xüsusən də temperatur, işıq, elektrik və maqnit sahələri, mühitin turşuluq göstəricisinə qarşı öz fiziki-kimyəvi xassələrini dəyişən ağıllı polimerlər hazırda sensor, toxuculuq məhsulları, bioparçalanan qablaşdırma istehsalında tətbiq imkanlarına malikdir.

BDU-nun rektoru İzmir Yüksək Texnologiya İnstitutunda müzakirələr aparıb

19/08/2022

BDU-nun Jurnalistika fakültəsinə tələbə qəbulu aparılır

BDU-nun Fizika fakültəsində 3 ixtisas üzrə tələbə qəbulu aparılır