Jurnalistika sahəsində çalışan alim və gənc tədqiqatçılar tərəfindən aparılan elmi-tədqiqat işlərini məqsədəuyğun istiqamətə yönəltmək, keyfiyyətini daha da yüksəltmək, əldə olunan mühüm elmi nəticələri müzakirə etmək məqsədilə 22 may 2012-cil tarixdə Bakı Dövlət Universitetinin jurnalistika fakültəsində rektorun R-54 26.04.12 tarixli əmrinə əsasən, ilk dəfə olaraq "Jurnalistikanın nəzəri konsepsiyaları və mətbuat təcrübəsi" adlı I Beynəlxalq elmi-nəzəri konfrans keçirilib.
12/06/2012
Gürcüstan Milli Elmlər Akademiyası ilə BDU arasında memorandum imzalanıb
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Gürcüstan Milli Elmlər Akademiyası ilə BDU arasında elm və təhsil sahəsində əlaqələri inkişaf etdirmək məqsədilə Anlaşma  Memorandumu imzalanıb.
12/06/2012
Beynəlxalq elmi konfransın nümayəndələri BDU-da olublar
Bu gün Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasında “Azərbaycan torpaqları: Genezis, Coğrafiya, Meliorasiya, Səmərəli istifadə və Ekologiya” mövzusunda keçirilən Beynəlxalq elmi konfransında iştirak edən xarici nümayəndələr Bakı Dövlət Universitetində olublar.
08/06/2012
Yaponiya səfiri BDU-da
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın ölkəmizdəki səfiri Şusuke Vatanabe ilə görüşüb.
08/06/2012
Gürcüstan EA-nın akademik katibi BDU-da olub
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Gürcüstan Elmlər Akademiyasının akademik katibi Givi Tsintsadzeni qəbul edib.
07/06/2012
E L A N
11 iyun   2012-ci il tarixdə saat 11:00-da “Elektron Resursların İşlənməsi” (Eectronic Resources Usage) mövzusunda    “Gale” məlumat bazasının təqdimatı və “World Electron Library”-bazasında  elektron kitablardan  istifadə. qaydalarına həsr olunmuş  treyninq-seminar keçiriləcəkdir.
Rektor alimləri təltif edib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Coğrafiya fakültəsinin professorları - Rəhim Hüseynov, Çingiz İsmayılov və dosent Elxan Nuriyevi doğum günləri münasibətilə qəbul edib.
Elmin İnkişaf Fondu BDU-da məsləhətlər aparıb
İyunun 5-də Bakı Dövlət Universitetində Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Elmin İnkişafı Fondu tərəfindən 2012-ci il üçün 1-ci və 2-ci müsabiqələr (EİF02012-1 (5) – “Şura qrantı” və EİF-2012-2 (6) – təbiət, dəqiq, texniki, humanitar və ictimai elmlər sahəsində qrantların verilməsi üzrə) məsləhət seminarı keçirilib.
Avropa Şurasının ekspertləri Bakı Dövlət Universitetində olublar
Avropa Şurasının TEMPUS DOQUP Layihəsinin rəhbərləri və Avropa Şurasının ekspertləri Prof.A.Squarzoni (Layihə rəhbər, İtaliya Universitetləri Rektorları Şurasının üzvü),  Prof. G.Bernabeu ( AŞ təhsil məsələləri üzrə eksperti, İspaniya),  A.Musaio       (Beynəlxalq Strategiyalara Dəstək Mərkəzinin direktoru, Layihə meneceri) və  S. Ravaioli   (İtaliya Universitetlərinin İT Konsorsiumu) Bakı Dövlət Universitetində olublar.
01/06/2012
“Geologiyanın aktual problemləri”
Geologiya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 89-cu ildönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri” mövzusunda Respublika elmi konfransının plenar iclası keçirilib.
01/06/2012
“Gənc istedadlar” liseyində “Son zəng”keçirilib
Bu gün  Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən “Gənc istedadlar” liseyində “Son zəng”  keçirilib.
31/05/2012
ELAN
05 iyun 2012-ci ildə saat 11:00-da BDU-nun yeni tədris binasındakı akt zalında Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Elmin İnkişafı Fondu tərəfindən 2012-ci il üçün 1-ci və 2-ci müsabiqələr (EİF02012-1 (5) – “Şura qrantı” və EİF-2012-2 (6) – təbiət, dəqiq, texniki, humanitar və ictimai elmlər sahəsində qrantların verilməsi üzrə) məsləhət seminarı keçiriləcəkdir.
30/05/2012
Mexanika-riyaziyyat fakültəsində respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb
Bu gün mexanika-riyaziyyat fakültəsində tələbə, magistr və gənc tədqiqatçıların «Riyaziyyat və mexanikanın aktual problemləri»nə həsr olunmuş respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.
BDU-da Ziya Bünyadovun 90 illik yubileyi keçirilib
Bu gün  Bakı Dövlət Universitetində görkəmli tarixçi və şərqşünas alim, əməkdar elm xadimi, akademik  Ziya Bünyadovun 90 illik yubileyinə həsr olunmuş «Ziya Bünyadov görkəmli Azərbaycan tarixçisi və şərqşünas alimidir» mövzusunda ikigünlük Respublika elmi-praktiki konfransı öz işinə başlayıb.
BDU-da Respublika Gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib
BDU-da 28 may - Respublika Gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib.
29/05/2012
"Müasir biologiyanın innovasiya problemləri” mövzusunda beynəlxalq elmi konfrans keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində görkəmli alim, əməkdar elm xadimi, professor Mirəli Axundovun anadan olmasının 110-cu ildönümü münasibətilə gənc alimlərin və tədqiqatçıların «Müasir Biologiyanın innovasiya problemləri» mövzusunda beynəlxalq elmi konfrans öz işinə başlayıb.
25/05/2012
Moldovanın sabiq prezidenti Bakı Dövlət Universitetində olub
Bu gün Moldova Respublikasının sabiq prezidenti Petru Luçinski Bakı Dövlət Universitetində olub  və tələbələrlə görüşüb.
25/05/2012
Bilgi Universitetinin nümayəndə heyətilə görüş
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Bilgi Universitetinin (İstanbul) nümayəndə heyətini qəbul edib.
24/05/2012
Bakı Dövlət Universitetində dövlət imtahanları başlayıb
Bu gündən etibarən Bakı Dövlət Universitetində dövlət imtahanları başlayıb.
23/05/2012
Bakı Dövlət Universiteti Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi “İKT sahəsində əsas istiqamətlər və iş imkanları” mövzusunda seminar treniq keçirib
Bu gün BDU THİK-i müasir qloballaşma şəraitində elm və təhsil, səhiyyə, iqtisadiyyat və digər sahələrdə informasiya-kommunikasiya texnologiyalarının tətbiqinin miqyasının genişliyini nəzərə alaraq  MilliByte İnformasiya Texnologiyaları Mərkəzi (İTM) ilə birlikdə univeristetdə aktiv və ictimaiətçi tələbə-gənclər üçün “İKT sahəsində əsas istiqamətlər və iş imkanları” mövzusunda bir günlük seminar treniq təşkil etdi.
22/05/2012