BDU-da Bilik günü keçirilib
15 sentyabr - Bilik günü münasibətilə Bakı Dövlət Universitetində tədbir keçirilib.
BDU-nun “Gənc istedadlar” liseyində Bilik bayramı qeyd edilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən “Gənc istedadlar” liseyində Bilik günü keçirilib.
I kurs tələbələri üçün
Məktəb günləri başlayır. Kimi övladını birinci sinfə, kimisi isə 1-ci kurs tələsi olaraq universitetlərə yola salmağa hazırlaşır.
Əziz I kurs tələbəsi!
Səni tələbə adını qazanmağın münasibətilə təbrik edirəm!
14/09/2012
BDU-da Yunus Emre Türk Mədəniyyət Mərkəzi yaradılacaq
Yasin Tunç Yunus Emre Türk Mədəniyyət  Mərkəzinin BDU-da da yaradılması məsələsinə toxunub.
13/09/2012
Professor Məqsəd Qocamanov Avstraliyada keçirilən XXII-ci konqresində iştirak edib
BDUprofessoru Məqsəd Hüseyn oğlu Qocamanov  Beynəlxalq Fotoqrammetriya və Məsafədən duyma cəmiyyətinin Melburn şəhərində keçirilən XXII-ci konqresində iştirak edib və elmi məruzə ilə çıxış edib.
12/09/2012
Anadolu Universitetinin nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Türkiyə Respublikasının Anadolu Universitetinin nümayəndə heyətini qəbul edib.
05/09/2012
Beynəlxalq Alimlər Şurası konfrans keçirir
Beynəlxalq Alimlər Şurası The First International Program «Global World Communicator (GWC). Education and Science» Proqramı çərçivəsində on-line konfrans keçirir.
03/09/2012
BDU-nun əməkdaşları Finlyandiyada səfərdədirlər
29 avqust 2012-ci il tarixində Finlyandiyanın Oulu şəhərində Avropa Birliyinin 7-ci Çərçivə Proqramı üzrə  NAPEP layihəsinin (EU FP7-INCO-2010-6 project “Elektronika və fotonika üçün nanotexnologiya platfornaları”)  iştirakçılarının növbəti seminarına start verilmişdir.
30/08/2012
DİQQƏT!!! Bakı Dövlət Universitetinə 2012-2013-cü tədris ilində qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə!
Bakı  Dövlət  Universitetinə 2012-2013-cü tədris ilində qəbul olunmuş abituriyentlər qeydiyyatdan keçmək üçün bu sənədləri təqdim etməlidirlər:
21/08/2012
Azərbaycan-Koreya İnformasiya təminatı Mərkəzinin yenidənqurmadan sonra açılış mərasimi keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Azərbaycan-Koreya İnformasiya təminatı Mərkəzinin yenidənqurulmadan sonrakı açılış mərasimi keçirilib.
17/08/2012
Professor Məhəmmədəli Ramazanov Lozannalı həmkarları ilə görüşüb
BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı, Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının professoru f..e.d. Məhəmmədəli Ramazanov və kafedranın dosenti, Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının aparıcı elmi işçisi b.e.n. İsmət Əhmətov  1 Avqust 2012-ci il tarixdən  İsveçrənin Elm Fondu tərəfindən maliyələşdirilən SCOPES proqramı çərçivəsində Lozanna Politexnik Federal İnstitutunda elmi ezamiyyətdədirlər.
14/08/2012
Abel Məhərrəmov Koreyanın səfiri ilə görüşüb
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Koreyanın Azərbaycandakı səfiri Li Ci Hanı qəbul edib.
10/08/2012
Qara Dəniz İqtisadi Əməkdaşlıq Təşkilatının Parlament Assambleyası tələbələr arasında esse müsabiqəsi elan edir
1993-cü il fevral ayının 26-da İstanbulda 11 ölkənin dövlət və hökumət başçılarının iştirakı ilə Qara dəniz İqtisadi Əməkdaşlıq Təşkilatının Parlament Assambleyası (QİƏTPA), 1998-ci ildə isə bu əməkdaşlıq çərçivəsində Rumıniyanın Konstantsa şəhərində Qara Dəniz Universitetlər Assosiasiyası yaradılmışdır.
25/07/2012
Universitetlər arası əməkdaşlıq proqramı imzalanıb
BDU-nun beynəlxalq əlaqələr və əməkdaşlıq üzrə prorektoru, dosent Şəlalə Məmmədova , Beynəlxalq layihələr və qrantlar şöbəsinin müdiri, dosent Təranə Mahmudova Rusiya Federasiyasının Kazan Federal Universitetinin Naberejniy Çelnı filialının direktoru Dmitriy Yuryevic Tumanovla görüşüb.
24/07/2012
Prorektor və dekan Tiflisdə regional konfransda iştirak ediblər
Beynəlxalq əlaqələr və əməkdaşlıq üzrə prorektor, dosent Şəlalə Məmmədova və Coğrafiya fakültəsinin dekanı, professor Fərda İmanov  “Qafqazın su resurslarının  qarşılıqlı idarəsi” üzrə beynəlxalq magistr proqramının hazırlanması ilə bağlı Gürcüstanın paytaxtı Tiflis şəhərində keçirilən regional konfransda iştirak ediblər.
20/07/2012
Şəlalə Məmmədova İrandan gələn qonaqları qəbul edib
Bu gün İRİMO prezidenti, WMO daimi nümayəndəsi və İran-Şərqi Azərbaycan Meteorologiya İdarəsinin baş meneceri prorektor dos. Ş.R.Məmmədova ilə görüşmüşlər.
12/07/2012
BDU-da Carl Zeiss optik mikroskopiya laboratoriyası açılıb
BDU-nun biologiya fakültəsinin nəzdində Carl Zeiss optik mikroskopiya  laboratoriyasının açılışi olub.
11/07/2012
Elmi Şuranın genişləndirilmiş iclası keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib.
10/07/2012
MDU-nun rektoru BDU-da olub
Akademik Abel Məhərrəmov M.V.Lomonosov adına MDU-nun rektoru, universitetin fəxri doktoru, akademik Viktor Antonoviç Sadovniçinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyətini qəbul edib.
09/07/2012