BDU-nun Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində Xocalı soyqırımı qur­ban­la­rının xatirəsi anılıb
BDU-nun  Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində Xocalı soyqırımının 20-ci ildönümü ilə bağlı tədbir keçirilib.
24/02/2012
İlham Rəhimovun “Cinayətkarlıq və cəza” kitabının təqdimat mərasimi keçirilib
BDU-da Xocalı soyqırımının 20-ci ildönümü ərəfəsində hüquq elmləri doktoru, professor İlham Rəhimovun Moskvada çap olunmuş “Cinayətkarlıq və cəza” kitabının təqdimat mərasimi keçirilib.
24/02/2012
BDU-da Xocalı faciəsinin 20-ci ildönümünə həsr olunmuş tədbir və alman alimi Heiko Krügerin “Dağlıq Qarabağ konflikti – hüquqi araşdırmalar” kitabının təqdimatı keçirilib
BDU-da Xocalı faciəsinin 20-ci ildönümü və alman aliminin “Dağlıq Qarabağ konflikti – hüquqi araşdırmalar” kitabının  rus dilinə tərcümə olunmuş variantının təqdimat mərasimi keçirilib.
23/02/2012
Çingiz Həsənovun 90 illik yubileyi keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində görkəmli ziyalı, Prezident təqaüdçüsü, Böyük Vətən müharibəsi veteranı, Respublika Veteranlar Şurasının sədr müavini Çingiz  Həsənovun 90 illik yubiley mərasimi keçirilib.
21/02/2012
BDU-da Rusiya Dövlət Kitabxanasının Virtual Oxu Zalı açılıb
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Rusiya Dövlət Kitabxanasının Virtual Oxu Zalı açılıb.
Görkəmli folklorşünas alim Azad Nəbiyev vəfat edib
Bakı Dövlət Universitetinin Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, filologiya elmləri doktoru, professor, Beynəlxalq Ekoenergetika Akademiyasının akademiki, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının (AMEA) müxbir üzvü, əməkdar müəllim Azad Nəbiyev vəfat edib. Mərhum vəsiyyət etdiyi kimi anadan olduğu Qubanın II Nügədi kəndində dəfn edilib. A.Nəbiyev 1945-ci il aprelin 20-də anadan olub.
15/02/2012
Tarix fakültəsində Elmi şura keçirilib Tarix fakültəsində Elmi şura keçirilib Tarix fakültəsində Elmi şura keçirilib
Fevralın 14-də Tarix fakültəsinin elmi şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib.
XOCALI SOYQIRIMI
XX əsrin dəhşətli faciələrindən biri, Azərbaycan xalqının tarixində ən müdhiş səhifələrdən olan Xocalı soyqırımından 20 il ötür. Barlı-bərəkətli, zəngin təbii sərvətləri olan torpaqlarımız daima yadelliləri cəlb etmişdir. Yaşadığımız bu qanlı-qadalı dünyada başımız çox müsibətlər çəkib.
14/02/2012
Almaniya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Cəmiyyəti Bioekologiya kafedrasının magistrantları üçün beynəlxalq standartlara uyğun tədris proqramı hazırlamaq niyyətindədir
Almaniya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Cəmiyyətinin (GİZ) “Cənubi Qafqazda Biomüxtəlifliyin Davamlı İdarəolunması Proqramı” (BDİP) Bakı Dövlət Universitetilə əməkdaşlıq çərçivəsində, universitetinin yeni yaradılmış Ekologiya və Torpaqşünaslıq fakültəsi ilə müxtəlif layihələr həyata keçirmək, fakültənin Bioekologiya kafedrasının magistrantları üçün beynəlxalq standartlara uyğun tədris proqramı hazırlamaq niyyətindədir.
06/02/2012
Abel Məhərrəmov Kubanın Xalqlar Dostluğu İnstitutunun birinci vitse-prezidenti və BDU-nun məzunu Elio Qames Neyra ilə görüşüb
Rektor  Kuba Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Marselo Kabalyero Tores, Kubanın Xalqlar Dostluğu İnstitutunun birinci vitse-prezidenti və BDU-nun məzunu Elio Qames Neyra, İnstitutun Avropa Departamentində Azərbaycan üzrə cavabdeh olan xanm İbis Alvisa ilə görüşüb.
02/02/2012
BDU-da Dövlət Gömrük Komitəsinin 20 illik yubileyinə həsr edilmiş beynəlxalq elmi-praktiki konfrans keçirilib
Bu gün BDU-da Azərbaycan Respublikası Dövlət Gömrük Komitəsinin 20 illik yubileyinə həsr edilmiş mövzusunda beynəlxalq elmi-praktiki konfransı keçirilib.
27/01/2012
Bakı Dövlət Universiteti Türkiyənin Qafqaz və Ardahan universitetləri ilə memorandum imzalayıb
Bu gün Qafqaz Universitetləri Birliyinin sədri, Ardahan Universitetinin, Qars Qafqaz Universitetinin və Bakı Qafqaz Universitetinin rektorları BDU-da olublar.
26/01/2012
Abel Məhərrəmov Cahangir Məmmədlini təbrik edib
BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov BDU-nun kafedra müdiri, İctimai Televiziya və Radio Yayım Şurasının sədri, Prezident təqaüdçüsü, filologiya elmləri doktoru, professor Cahangir Məmmədlini anadan olmasının 70, elmi-pedaqoji fəaliyyətinin 45 illiyi münasibətilə təbrik edib.
25/01/2012
Londonda XIII Beynəlxalq elmi- praktik konfrans keçirilib
Jurnalistika fakültəsinin müəllimi Rəhilə Kəsəmənli Londonda  keçirilən XIII  Beynəlxalq elmi- praktik konfransda iştirak edib.
23/01/2012
BDU-da 20 Yanvar şəhidləri anıldı
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində 20 Yanvar şəhidlərinin anım mərasimi keçirilib. Tədbir iştirakçıları BDU-nun həyətindəki Şəhidlər abidəsinin qarşısına gül qoyaraq, şəhidləri 1 dəqiqəlik sükutla yad ediblər.
19/01/2012
Biologiya fakültəsində şəhidlərin xatirəsinə ehsan verilib
Bu gün Biologiya fakültəsində 20 Yanvar və torpaqlarımızın bütövlüyü uğrunda canlarından keçmiş şəhidlərin xatirəsinə ehsan süfrəsi açılıb.
19/01/2012
Abel Məhərrəmov səfir İnayatullah Kakar ilə görüşüb
Bu gün BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Pakistan İslam Respublikasının Bakıdakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri İnayatullah Kakar ilə  görüşüb.
18/01/2012
Volqaətrafı Elmi-tədqiqat Mərkəzində «Qloballaşma kontekstində hümanitar elmlərin problem və perspektivləri» adlı I Ümumrusiya elmi-praktik konfransı keçirilib.
18/01/2012
Təbrik edirik!
Bu gün jurnalistika fakültəsinin dekanı, professor Yalçın Mustafa oğlu Əlizadənin ad günüdür.
17/01/2012
Abel Məhərrəmov Hacettepe Universitetinin professorunu qəbul edib
Bu gün BDU-nun rektoru Hacettepe Universitetinin Polimer Kimya kafedrasının professoru Olgun Güveni qəbul edib.
16/01/2012