BDU tələbələri ingilis dilindən də dövlət imtahanı verəcəklər
Akademik Abel Məhərrəmov British Counsilin rəhbəri Paul Klementonu qəbul edib
02/12/2010
Gələn il BDU-da Konfutsiya İnstitutunun açılışı olacaq
Bu gün rektor, akademik Abel Məhərrəmov Çin Xalq Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Çjan Yannyanı qəbul edib.
01/12/2010
Rusiyalı alimlə elmi əməkdaşlıq məsələləri müzakirə olunub
Rektor, akademik Abel Məhərrəmov Moskva Dövlət Universitetinin Biofizika kafedrasının müdiri, Rusiya Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü, Dövlət mükafatı laureatı, professor Andrey Borısoviç Rubini qəbul edib.
30/11/2010
Rektor Abel Məhərrəmov səfir Məmmədbağır Bəhramini qəbul edib
BDU-nun rektoru, akademik İran İslam Respublikasının ölkəmizə yeni təyin olunmuş fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Məmmədbağır Bəhramini qəbul edib.
30/11/2010
Mühasibatlığın təmir və yenidənqurma işlərindən sonra açılış mərasimi olub
Bu gün Bakı Dövlət Universiteti Mühasibatlığının təmir və yenidənqurma işlərindən sonra açılış mərasimi olub.
27/11/2010
Jurnalistika fakültəsinin müəllimi beynəlxalq konfransa dəvət edilib
Dekabrın 2-dən 5-dək Şimali Kipr Türk Cümhuriyyətinin Lefke şəhərində Avrasiya Ekonomik İlişkilər Dərnəyi və Lefke Avropa Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə beynəlxalq konfrans keçiriləcək.
27/11/2010
Elektron kitabxananın yaradılması və istifadəsi haqqında
27 noyabr 2010-cu il tarixində saat 09.00-da BDU-nun Yeni tədris binasının akt zalında (1-ci mərtəbə) Elmi işlər üzrə prorektor prof.İ.Ə.Əliyevin sədrliyi ilə BETİ-nin növbəti iclasında “Elektron kitabxananın” saytının rəsmi təqdimatı keçiriləcəkdir.
Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi iki yeni layihəyə start verdi
Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi tələbələrin elmə, təhsilə marağının artırılması və intellektual səviyyələrinin yüksəldilməsi məqsədilə iki yeni layihəyə start verdi.
Cisco Şəbəkə Akademiyası
Bakı Dövlət Universitetində fəaliyyət göstərən Cisco Şəbəkə Akademiyası dinləyici kursları təşkil edir
26/11/2010
Nanotexnologiya istiqamətində dissertasiya işinin müdafiəsi keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində kimya fakültəsinin dissertantı  Flora Vidadi qızı Hacıyevanın fiziki kimya üzrə fəlsəfə doktoru adını almaq üçün son zamanlar dünya elminin əsas sahələrindən sayılan nanotexnologiya istiqamətində "Polipropilen, polivinildenflüorid və kadmium sulfid əsasındakı nanokompozisiyaların quruluşunun formalaşması və xassələrinin tədqiqi" mövzusunda namizədlik dissertasiyasının müdafiəsi keçirilib.
25/11/2010
BDU-da Tələbə Gənclər Təşkilatının III konfransı keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Tələbə Gənclər Təşkilatının III konfransı keçirilib.
24/11/2010
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Azərbaycan-Türkiyə Gənclərinin Dostluq Cəmiyyətinin təşəbbüsü ilə “İki bədəndə bir can, Türkiyə-Azərbaycan – Əli bəy Hüseynzadə və Ziya Gökalp” simpoziumu keçirilib.
24/11/2010
BDU və ABŞ-ın Edinboro Universiteti arasında memorandum imzalanıb
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Amerika Birləşmiş Ştatlarının Edinboro Universitetinin prezidenti, doktor Ceremi Braunu, beynəlxalq proqramlar üzrə direktor Olqa Zinovyevanı qəbul edib.
22/11/2010
Tədris elektron mərkəzinin açılışı olub
Noyabrın 20-də Böyük Elmi Şuranın növbəti iclasında Tədris elektron mərkəzinin fəaliyyətə başlaması haqqında qərar qəbul edilib və həmin gün mərkəzin açılışı olub.
20/11/2010
Qəhrəman şəhidlərimiz Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi tərəfindən ziyarət olundu.
Bu gun (13.11.2010) Bakı Dövlət Universiteti Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin təşkilatçılığı və bilavasitə rəhbərliyi altında universitetin 1500-ə yaxın gənci “Milli Qəhrəman” Mübariz İbrahimov və qəhraman şəhidimiz Fərid Əhmədovun müqəddəs məzarlarını ziyarət etmək məqsədi ilə saat 13-20-də universitetin yeni tədris binasının qarşısından “Fəxri Xiyaban”a yürüş təşkil etdi.
13/11/2010
ELAN
Blackwell Nəşriyyatdan (ABŞ) gəlmiş mütəxəssisin iştirakı ilə elektron kitabların kataloqunun (e-book, Electronic Book Library) prezentasiyası
10/11/2010
Bakı Dövlət Universiteti Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi “Beynəlxalq Tələbə Günü”-nü qeyd etdi.
Bakı Dövlət Universiteti Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi 15 oktyabr “Beynəlxalq tələbə günü” münasibəti ilə “Azərbaycan tələbəsi-problemlər və perspektivlər” adlı konfrans keçirib.
15/10/2010
Tələbə Həmkarlar İtifaqı Komitəsinin beynəlxalq əlaqələri genişlənir
Oktyabrın 14-də Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi və dünyanın ən böyük tələbə təşkilatlarından olan AIESEC humanitar məsələlər üzrə dekan müavinləri və fakültə Tələbə Həmkarlar Təşkilatlarının sədrləri üçün “Azərbaycanlı tələbələrin dünyaya inteqrasiya yolları” adlı tanıtım tədbiri keçirilib.
14/10/2010
ELM FESTİVALI
8-10 oktyabr 2010-cu il tarixində Moskva şəhərində MDB ölkələrinin iştirakı ilə V Elm Festivalı keçirilmişdir.
13/10/2010
Forum işini davam etdirib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində MDB-nin humanitar universitetlərinin rektorları və humanitar fakültələrinin dekanlarının birinci Forumu işini davam etdirib.
13/10/2010