Prezident Dmitri Medvedev Bakı Dövlət Universitetinin fəxri doktoru olub
Sentyabrın 3-də Bakı Dövlət Universitetində Rusiya Federasiyasının Prezidenti Dmitri Medvedevə BDU-nun fəxri doktoru adının verilməsinə həsr edilmiş mərasim keçirilib.
03/09/2010
Abel Məhərrəmov Oklahoma Milli Qvardiyasının komandanını qəbul edib
BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov ABŞ-ın Oklahoma Milli Qvardiyasının komandanı, general Maylz Diringin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyətini qəbul edib.
12/08/2010
Abituriyentlərin nəzərinə!
Abituriyentlər aşağıdakı sənədləri təqdim etməlidirlər:
07/08/2010
Akademik Fuad Qasımzadə son mənzilə yola salındı
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində respublikamızın tanınmış alimi, fəlsəfə elmləri doktoru, AMEA-nın həqiqi üzvü, Əməkdar elm xadimi, BDU-nun kafedra müdiri, professor Fuad Feyzulla oğlu Qasımzadə ilə vida mərasimi keçirilib. Öncə mərhumun həyatının müxtəlif anlarını əks etdirən slayd nümayiş etdirilib.
04/08/2010
Akademik Fuad Qasımzadə vəfat edib
Azərbaycanın elmi və təhsil ictimaiyyətinə ağır itki üz vermişdir. Respublikamızın tanınmış alimi, fəlsəfə elmləri doktoru, AMEA-nın həqiqi üzvü, Əməkdar elm xadimi, BDU-nun kafedra müdiri, professor Fuad Feyzulla oğlu Qasımzadə 2010-cu il avqustun 3-də  ömrünün 81-ci ilində vəfat etmişdir.
04/08/2010
Azərbaycanlı deputatlar Kiprdə BDU-nun tələbələri ilə görüşüblər
Bakı Dövlət Universiteti və Doğu Akdeniz Universiteti arasında imzalanmş anlaşma memorandumuna əsasən, universitetlər arasında tələbə mübadiləsinə şərait yaradılıb.
27/07/2010
RF-nın Tələbə-Gənclərinin nümayəndə heyəti BDU-da
Bu gün BDU-da Rusiya Federasiyası Tələbə-Gənclərinin nümayəndə heyəti ilə görüş keçirilib.
19/07/2010
Elmin İnkişafı Fondu BDU-da tədbir keçirib
Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Elmin İnkişafı Fondunun Azərbaycan Respublikasında
16/07/2010
Azərbaycanli gənclər Rondine sülh Şəhərciyində oxuyacaq
Bakı Dövlət Universitetinin elmi işlər üzrə prorektoru, professor İsmayıl Əliyev İtaliyanın Arezzo şəhərində fəaliyyət göstərən Rondine sülh Şəhərciyi Assosiasiyasının prezidenti Franko Vakkarinin başçılıq etdiyi nümayəndə həyətini qəbul edib.
16/07/2010
Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Elmin Inkişafı Fondu
Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Elmin Inkişafı Fondu 2010-cu il üçün 1-ci müsabiqəni (EİF-2010-1) elan etmişdir.
14/07/2010
Universitetlərarası əməkdaşlıq protokolu imzalanıb
Rektor, akademik Abel Məhərrəmov Polşa Dövlət Vrotslav (Wroclaw) Universitetinin rektoru, professor Roman Kolaczın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyətini qəbul edib.
13/07/2010
Fransalı professor Azərbaycan dilinin tədrisindən danışıb
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, millət vəkili, akademik Abel Məhərrəmov Fransa Dövlət Şərq Dilləri və Mədəniyyətləri İnstitutunun (İNALСO) rektoru, professor Jak Löqranı qəbul edib.
12/07/2010
Altıağacda BDU-nun Elmi Şurasının iclası keçirilib
İyulun 9-da Bakı Dövlət Universitetinin Altıağac tədris-təcrübə bazasında BDU-nun Elmi Şurasının iclası keçirilib.
10/07/2010
Rektor səfiri qəbul edib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Çexiya Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Radek Matulanı qəbul edib.
07/07/2010
Abel Məhərrəmov Avstriyalı professoru qəbul edi
Volfqanq Vislozil BDU-da mühazirə oxuyacaq
06/07/2010
BDU MDB-nin Nanotexnologiya Mərkəzi ilə əməkdaşlıq edəcək
BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov MDB-nin Nanotexnologiya üzrə Beynəlxalq İnnovasiya Mərkəzinin direktoru, Nüvə Tədqiqatları Birləşmiş İnstitutunun direktor müavini Aleksandr Ruzayevi qəbul edib.
05/07/2010
BDU-da Azərbaycan milli mətbuatının 135 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində «Azərbaycan milli mətbuatı 135: tarixi yolu və müasir inkişaf meylləri» mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib. Rektor, millət vəkili, akademik Abel Məhərrəmov konfransı giriş sözü ilə açaraq Prezident İlham Əliyevin Azərbaycan milli mətbuatının 135 illik yubileyinin geniş qeyd olunması ilə bağlı imzaladığı sərəncamın əhəmiyyətindən bəhs edib.
30/06/2010
BDU-da məzun günü keçirilib
Dünən Bakı Dövlət Universitetində Məzun günü keçirilib. Universitetin əsas binasının qarşısında baş tutan tədbiri rektor, akademik Abel Məhərrəmov açaraq məzun adını qazanmış bütün tələbələri təbrik edib: «2009/2010-cu tədris ilində universiteti 4 minədək tələbə bitirir.
29/06/2010
Şərqşünaslıq fakültəsinin tələbələri olimpiada qalibi olublar
BDU-nun Şərqşünaslıq fakültəsinin bir qrup tələbəsi İran İslam Respublikasının ölkəmizdəki səfirliyinin Mədəniyyət Mərkəzi tərəfindən təşkil olunmuş «Novruz-1» birinci fars dili və ədəbiyyatı olimpiadasında iştirak ediblər.
29/06/2010
Mətbuat və informasiya şöbəsinin rəhbəri «Qız qalası» Milli Mükafatına layiq görülüb
İyunun 18-də «Excelsior»  mehmanxanasında Avrasiya Qəzetçilər Dərnəyi və İctimai Fikir Fondunun birgə təşkilatçılığı ilə «Qız qalası» Milli Mükafatının təqdimat mərasimi keçirilib.
18/06/2010