Akademik Abel Məhərrəmov Vatikanın Arxiyepiskopunu qəbul edib
İyunun 16-da rektor, akademik Abel Məhərrəmov Vatikanın Mədəniyyət üzrə Pontifik Şurasının Prezidenti Arxiyepiskop Canfranko Ravazini və Vatikanın ölkəmizdəki səfiri, Arxiyepiskop Klaudio Qudcirottini qəbul edib.
16/06/2010
BDU alimlərinin uğurları
“Elektronika və fotonika üçün nanotexnologiya platforması” adlı layihə Avropa Komissiyası tərəfindən maliyyələşdirmə üçün təsdiq olunmuşdur.
11/06/2010
Almaniyanın Vürtsburg Universiteti yay məktəbi təklif edir
BDU ilə Vürtsburg Universitetinin birgə layihəsi əsasında Almaniyanın Vürtsburg şəhərində 3 həftəlik yay məktəbi təşkil olunur.
10/06/2010
BDU-da imtahanlar test üsulu ilə keçirilir
Bakı Dövlət Universitetində müasir tələbata müvafiq olaraq bakalavr pilləsi üzrə keyfiyyətli mütəxəssis hazırlığının təmin edilməsi sahəsində son illərdə uğurlu nəticələr əldə edilib.
02/06/2010
BDU-da xalq şairi Bəxtiyar Vahabzadənin 85 illik yubileyi keçirilib
İyunun 2-də Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında xalq şairi, dramaturq, ədəbiyyatşünas, akademik Bəxtiyar Vahabzadənin 85 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib. Tədbiri açan universitetin rektoru, millət vəkili, akademik Abel Məhərrəmov böyük şairin həyat və yaradıcılığından danışıb, onun Azərbaycan xalqı və dövləti qarşısındakı mühüm xidmətlərini diqqətə çatdırıb.
02/06/2010
Qazaxıstan Respublikasının Astana şəhərində keçirilmiş “Qazaxıstanın Ali təhsil Məktəbləri dünya akademik reytinqlərin kontekstində” Beynəlxalq Forum
26-29 may 2010-cu il tarixində Astana şəhərində (Qazaxıstan Respublikası) keçirilmiş “Qazaxıstanın Ali Təhsil Məktəbləri dünya akademik reytinqlərin kontekstində” adlı Beynəlxalq forumda Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları G.H.Rəhimova və İ.N.Əliyeva iştirak etmişdirlər.
01/06/2010
BDU-da Azərbaycan-Latviya təhsil forumu keçirilib
24-26 may tarixlərində keçirilən Latviya-Azərbaycan Təhsil forumunun ilk tədbiri Bakı Dövlət Universitetində baş tutub.
24/05/2010
Böyük türkmən şairi Məxdumqulu Fəraqi yad edilib
Mayın 21-də Bakı Dövlət Universitetində görkəmli türkmən şairi Məxdumqulu Fəraqinin həyat və yaradıcılığına həsr olunmuş konfrans keçirilib.
22/05/2010
Xarici aspirantların nəzərinə
Namizədlik minimum imtahanlarının tarixləri:
Bakı Dövlət Universitetinin Dövlət Mükafatına təqdim etdiyi iş
Bakı Dövlət Universitetinin Azərbaycan Respublikasının Elm, mədəniyyət və ədəbiyyat üzrə  Dövlət Mükafatına təqdim etdiyi iş xarici və yerli alimlər tərəfindən dəstəklənir.
Dünya Bankının ətraf mühit üzrə konsultantı BDU-da olub
Dövlət İnvestisiyaları üzrə Kadr Potensialının Gücləndirilməsi Layihəsi çərçivəsində BDU-nun Beynəlxalq proqramlar şöbəsinin dəvəti ilə Dünya Bankının ətraf mühit üzrə konsultantı Anil H.Somani universitetdə olub.
Atatürkün xatirəsi anılıb
Mayın 19-da Bakı Dövlət Universitetində Türkiyə Cümhuriyyətinin qurucusu Mustafa Kamal Atatürkü anma, Gənclik və İdman Bayramı qeyd edilib.
20/05/2010
Cəfər Xəndanın 100 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib
Mayın 20-də görkəmli ədəbiyyatşünas alim, pedaqoq, tənqidçi, şair, ictimai xadim Cəfər Xəndanın 100 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.
20/05/2010
Rektor Beynəlxalq Materialşünaslıq Cəmiyyətinin (MSI) koordinatorunu qəbul edib
Mayın 17-də Beynəlxalq Materialşünaslıq Cəmiyyətinin (MSI) koordinatoru professor Günter Effenberg Təhsil Nazirliyinin və AMEA-nın dəvəti ilə  ölkəmizə səfər edib.
19/05/2010
BDU-nun basketbol komandası qalib olub
Aprelin 22-dən mayın 3-nə qədər ölkənin 14 ali məktəbi arasında basketbol yarışları keçirilib. BDU-nun müxtəlif fakültələrinin tələbələrindən ibarət yığma komanda bütün oyunlar üzrə qələbə qazanaraq birinci yeri tutub.
18/05/2010
Malaziya və Nigeriyalı qonaqlarla görüş
Malaziyanın Beynəlxalq İslam Universitetinin rektoru, Syed Arabi İdid və Nigeriyanın Kano Bayero Universitetinin prorektoru Attahiru M.Ceqa Bakı Dövlət Universitetində olublar.
15/05/2010
Tələbə Liqasının ilk qarşılaşma oyunu Bakı Dövlət Universitetinin 2:1 hesablı qələbəsi ilə başa çatıb
Mayın 14-də  «Şəfa» stadionunda AFFA, Təhsil Nazirliyi, Gənclər və İdman Nazirliyinin birgə təşkil etdiyi Tələbə Liqasının açılış mərasimi keçirilib.
14/05/2010
Kaliforniya Universitetinin professoru mühazirə oxuyub
BDU-nun Akademik Təqaüdçülər Proqramı çərçivəsində universitetə dəvət olunan ABŞ-ın Kaliforniya Universitetinin professoru İsabel Marcus mayın 13-də tələbələr üçün mühazirə oxuyub.
13/05/2010
Akademik Abel Məhərrəmov L.Qumilyov adına Avrasiya Milli Universitetinin fəxri doktoru adına layiq görülüb
BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmovun başçılıq etdiyi nümayəndə heyəti mayın 11-də Astanadakı L.Qumilyov adına Avrasiya Milli Universitetində (AMU) Bakı Dövlət Universiteti günlərinin açılış mərasiminə qatılıb.
12/05/2010
Ulu öndər Heydər Əliyevin xatirəsinə həsr olunmuş idman yarışlarının qalibləri mükafatlandırıldı
Mayın 6-da ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 87-ci ildönümünə həsr olunmuş idman yarışlarının qaliblərinin təntənəli mükafatlandırılması mərasimi keçirilib.
08/05/2010