Azərbaycanli gənclər Rondine sülh Şəhərciyində oxuyacaq
Bakı Dövlət Universitetinin elmi işlər üzrə prorektoru, professor İsmayıl Əliyev İtaliyanın Arezzo şəhərində fəaliyyət göstərən Rondine sülh Şəhərciyi Assosiasiyasının prezidenti Franko Vakkarinin başçılıq etdiyi nümayəndə həyətini qəbul edib.
16/07/2010
Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Elmin Inkişafı Fondu
Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Elmin Inkişafı Fondu 2010-cu il üçün 1-ci müsabiqəni (EİF-2010-1) elan etmişdir.
14/07/2010
Universitetlərarası əməkdaşlıq protokolu imzalanıb
Rektor, akademik Abel Məhərrəmov Polşa Dövlət Vrotslav (Wroclaw) Universitetinin rektoru, professor Roman Kolaczın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyətini qəbul edib.
13/07/2010
Fransalı professor Azərbaycan dilinin tədrisindən danışıb
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, millət vəkili, akademik Abel Məhərrəmov Fransa Dövlət Şərq Dilləri və Mədəniyyətləri İnstitutunun (İNALСO) rektoru, professor Jak Löqranı qəbul edib.
12/07/2010
Altıağacda BDU-nun Elmi Şurasının iclası keçirilib
İyulun 9-da Bakı Dövlət Universitetinin Altıağac tədris-təcrübə bazasında BDU-nun Elmi Şurasının iclası keçirilib.
10/07/2010
Rektor səfiri qəbul edib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Çexiya Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Radek Matulanı qəbul edib.
07/07/2010
Abel Məhərrəmov Avstriyalı professoru qəbul edi
Volfqanq Vislozil BDU-da mühazirə oxuyacaq
06/07/2010
BDU MDB-nin Nanotexnologiya Mərkəzi ilə əməkdaşlıq edəcək
BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov MDB-nin Nanotexnologiya üzrə Beynəlxalq İnnovasiya Mərkəzinin direktoru, Nüvə Tədqiqatları Birləşmiş İnstitutunun direktor müavini Aleksandr Ruzayevi qəbul edib.
05/07/2010
BDU-da Azərbaycan milli mətbuatının 135 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib
Bu gün Bakı Dövlət Universitetində «Azərbaycan milli mətbuatı 135: tarixi yolu və müasir inkişaf meylləri» mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib. Rektor, millət vəkili, akademik Abel Məhərrəmov konfransı giriş sözü ilə açaraq Prezident İlham Əliyevin Azərbaycan milli mətbuatının 135 illik yubileyinin geniş qeyd olunması ilə bağlı imzaladığı sərəncamın əhəmiyyətindən bəhs edib.
30/06/2010
BDU-da məzun günü keçirilib
Dünən Bakı Dövlət Universitetində Məzun günü keçirilib. Universitetin əsas binasının qarşısında baş tutan tədbiri rektor, akademik Abel Məhərrəmov açaraq məzun adını qazanmış bütün tələbələri təbrik edib: «2009/2010-cu tədris ilində universiteti 4 minədək tələbə bitirir.
29/06/2010
Şərqşünaslıq fakültəsinin tələbələri olimpiada qalibi olublar
BDU-nun Şərqşünaslıq fakültəsinin bir qrup tələbəsi İran İslam Respublikasının ölkəmizdəki səfirliyinin Mədəniyyət Mərkəzi tərəfindən təşkil olunmuş «Novruz-1» birinci fars dili və ədəbiyyatı olimpiadasında iştirak ediblər.
29/06/2010
Mətbuat və informasiya şöbəsinin rəhbəri «Qız qalası» Milli Mükafatına layiq görülüb
İyunun 18-də «Excelsior»  mehmanxanasında Avrasiya Qəzetçilər Dərnəyi və İctimai Fikir Fondunun birgə təşkilatçılığı ilə «Qız qalası» Milli Mükafatının təqdimat mərasimi keçirilib.
18/06/2010
Akademik Abel Məhərrəmov Vatikanın Arxiyepiskopunu qəbul edib
İyunun 16-da rektor, akademik Abel Məhərrəmov Vatikanın Mədəniyyət üzrə Pontifik Şurasının Prezidenti Arxiyepiskop Canfranko Ravazini və Vatikanın ölkəmizdəki səfiri, Arxiyepiskop Klaudio Qudcirottini qəbul edib.
16/06/2010
BDU alimlərinin uğurları
“Elektronika və fotonika üçün nanotexnologiya platforması” adlı layihə Avropa Komissiyası tərəfindən maliyyələşdirmə üçün təsdiq olunmuşdur.
11/06/2010
Almaniyanın Vürtsburg Universiteti yay məktəbi təklif edir
BDU ilə Vürtsburg Universitetinin birgə layihəsi əsasında Almaniyanın Vürtsburg şəhərində 3 həftəlik yay məktəbi təşkil olunur.
10/06/2010
BDU-da imtahanlar test üsulu ilə keçirilir
Bakı Dövlət Universitetində müasir tələbata müvafiq olaraq bakalavr pilləsi üzrə keyfiyyətli mütəxəssis hazırlığının təmin edilməsi sahəsində son illərdə uğurlu nəticələr əldə edilib.
02/06/2010
BDU-da xalq şairi Bəxtiyar Vahabzadənin 85 illik yubileyi keçirilib
İyunun 2-də Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında xalq şairi, dramaturq, ədəbiyyatşünas, akademik Bəxtiyar Vahabzadənin 85 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib. Tədbiri açan universitetin rektoru, millət vəkili, akademik Abel Məhərrəmov böyük şairin həyat və yaradıcılığından danışıb, onun Azərbaycan xalqı və dövləti qarşısındakı mühüm xidmətlərini diqqətə çatdırıb.
02/06/2010
Qazaxıstan Respublikasının Astana şəhərində keçirilmiş “Qazaxıstanın Ali təhsil Məktəbləri dünya akademik reytinqlərin kontekstində” Beynəlxalq Forum
26-29 may 2010-cu il tarixində Astana şəhərində (Qazaxıstan Respublikası) keçirilmiş “Qazaxıstanın Ali Təhsil Məktəbləri dünya akademik reytinqlərin kontekstində” adlı Beynəlxalq forumda Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları G.H.Rəhimova və İ.N.Əliyeva iştirak etmişdirlər.
01/06/2010
BDU-da Azərbaycan-Latviya təhsil forumu keçirilib
24-26 may tarixlərində keçirilən Latviya-Azərbaycan Təhsil forumunun ilk tədbiri Bakı Dövlət Universitetində baş tutub.
24/05/2010
Böyük türkmən şairi Məxdumqulu Fəraqi yad edilib
Mayın 21-də Bakı Dövlət Universitetində görkəmli türkmən şairi Məxdumqulu Fəraqinin həyat və yaradıcılığına həsr olunmuş konfrans keçirilib.
22/05/2010